Spring til indhold

Ja til gymnasiefusionen i Horsens

En lille forsinkelse bør ikke få konsekvenser for tidsplanen, siger rektor

De to gymnasier i Horsens har nu fået ja til at fusionere under navnet Horsens Gymnasium & HF. Godkendelsen kom i går tirsdag, og dermed kan arbejdet med fusionen fortsætte med uformindsket styrke. Fusionen gælder med tilbagevirkende kraft fra 1. januar, og det nye gymnasium har fremover én fælles bestyrelse med Helle Vestergaard som formand og Ulrik Kragh som næstformand. Helle Vestergaard har hidtil været formand for Horsens Gymnasium, mens Ulrik Kragh har været formand for Horsens Statsskole.

Den kommende rektor for Horsens Gymnasium & HF Flemming Steen Jensen er meget lettet:

-Vi havde da håbet at få godkendelsen før nytår, da det ville have gjort især nogle administrative ting lettere. Nu kom svaret så 14 dage efter nytår, men det skal ikke bremse processen, det bør ikke få konsekvenser for tidsplanen, og det gør ikke tilfredsheden mindre, understreger han.

Godkendelsen fra STUK (Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet under Undervisningsministeriet) har stor betydning på flere planer, pointerer han:

-Nu kan vi endelig kan komme i gang med de sidste og helt afgørende skridt. Den juridiske del af arbejdet skal helt på plads, så der kan blive gennemført en virksomhedsoverdragelse for medarbejderne, men der er også et andet vigtigt aspekt: For de kommende elever betyder det utroligt meget, at der nu er 100 pct. sikkerhed for, at vi får ét fælles gymnasium i Horsens fra sommeren 2021. Om halvanden måned skal eleverne i folkeskolernes ældste klasse vælge ungdomsuddannelse, og en fortsat usikkerhed om fusionen ville uden tvivl være gået ud over vores ansøgertal. Nu kan eleverne trygt vælge os og vide, at de kan glæde sig til et moderne gymnasium med et bredt og stærkt udbud af studieretninger, og med læring, undervisning og fællesskab i fokus, siger Flemming Steen Jensen.

Samtidig betyder godkendelsen, at forberedelserne til at udvide skolen på Studentervænget med 6.300 m2 kan fortsætte.

-Her er MT Højgaard og C.F. Møller i gang med projekteringen, og målet er fortsat at begynde nybyggeriet efter sommerferien – formentlig i september. Der er en skarp tidsplan, men vi er optimister og tror på, at den nye fløj med bl.a. nye faglokaler og en stor samlingssal kan stå klar til skolestart i august 2021, når de to gymnasier flytter endeligt sammen og bliver en del af det nye og spændende campusmiljø tæt på banegården, siger rektoren.

Horsens Kommune skal forinden udarbejde en ny lokalplan for området, som skal i høring i løbet af foråret. Desuden kan kommunen begynde at planlægge, hvad Horsens Gymnasiums bygninger på Højen 1 i sydbyen skal bruges til, når de to gymnasier flytter endeligt sammen. Der er nemlig indgået en betinget aftale om et kommunalt køb af bygningerne fra sommeren 2021.

-Det er selvfølgelig helt op til Horsens Kommune, hvad der skal ske på Højen. Men også på den led er denne godkendelse en meget glædelig nyhed, fordi alle nu kan se fremad, siger Flemming Steen Jensen.

Yderligere oplysninger hos rektor Flemming Steen Jensen på 27 77 50 01 eller fs@hs-gym.dk.

Horsens Gym & HF Illustration Ude