Spring til indhold

Musical

– en tradition, der bare swinger

Vi har en mangeårig tradition for at opføre musicals, som er blevet et meget vigtigt element i vores skoleliv. For her mødes eleverne på kryds og tværs og skaber noget sammen, som vi alle har stor glæde af.

Som elev på Horsens Gymnasium & HF kan du være med til at bære traditionen videre – uanset om du er typen, der elsker at stå på en scene, eller om du hellere vil være med til at lave rekvisitter eller lægge makeup i kulissen.

400 af skolens elever er med i skolens musical; sangere, skuespillere, dansere, kor, musikere, lyd, lys, kulisser, kostumer… Vi er meget stolte af vores musical, som sætter skolen på den anden ende og giver lv, glæde, gejst – og trætte elever. Musicalen er fællesskab og nærhed, kreativitet og nysgerrighed, mangfoldighed og samarbejde samt faglighed og dannelse – alle skolens værdier samles i musicalen. Og det er vi stolte af.

Hvert andet år har vi en stor musicial - januar i lige år - og hvert andet har vi en mindre teaterproduktion.

Robin Hood 2021-22

Hvad karakteriserer manden og myten: Robin Hood? Vel at mærke udover hans talent for at skyde med bue og pil og hans grønne filthat... Det gør hans gåpåmod og evne til aldrig at give op – selv når han ligger på knæ foran den onde sherif! Netop denne evige kampgejst har sneget sig ud fra manuskriptet og er kravlet ind i eleverne fra Horsens Gymnasium og HF.
Eleverne skulle have haft premiere på musicalen ”Robin Hood” i februar, men også de har her mødt modstand. Ikke i skikkelse af en ond og korrupt sherif, men derimod i form af en lusket og sejlivet virus. Men de giver ikke op! Det er en mørk tid med tests, mundbind og isolation – men med foråret kommer lys, og Sherwoodskoven vil genfinde sin grønne farve og Robin og hans mænd vil vågne op til dåd.
Ingen må knejse nakken for en tyran – og ingen, i hvert fald ikke eleverne på Horsens Gymnasium og HF, har tænkt sig at lade Coronaen fratage os drama, spænding, kærlighed og komik.

Musical 2019-20 - Den nye historie

Vi befinder os i år 2095 og planten jorden - som vi kender den i dag -  ligger øde og forladt hen. Der var ikke klimatosser nok til at redde den, de tidligere beboere er flygtet til andre planeter og alt er kaos…

Men er det slutningen på historien? Eller er der en chance for, at kosmos kan genoprettes? Måske.

To delegationer fra to andre planeter, ved navn Lux og Tenebris, har i hvert fald fundet frem til jorden, og med deres nye teknologi ønsker de at slå sig ned og starte opbyggelsen af en civilisation. Dog er de ikke bevidste om hinandens eksistens, og da de mødes bliver grobunden for kampen om planeten jorden med det samme lagt - det store spørgsmål bliver: Hvem får lov til at blive - og hvem skal forlade planeten for evigt? Svaret giver ikke sig selv og de to delegationer må søge tilbage til historien om gymnasiet på Højen 1 for at gøre sig fortjent til at blive - men hvad skal med i denne historie? Er en historie om fortiden overhovedet nok til at gøre sig fortjent til at skrive en ny om fremtiden? Og sidst men ikke mindst: Hvad nu hvis ordsproget ”Der findes altid to sider af samme historie” er sandt, hvilke to sider er det så? Og kan to sider bliver til én?

Spørgsmålene er mange og hungrer du efter svar, så skal du komme til dette års musical på Horsens Gymnasium. Til lyden af Michael Jacksons udødelige klassikere fra hans album His:Story garanterer vi for skarpt skuespil, dynamiske danse, møglækker musik, kreative korpiger og sidst men ikke mindst en nostalgisk aften der med en tur ud i fremtiden giver os et billede af, hvad der er det essentielle lige nu og her!

Musical 2019 20 Den Nye Historie

Musical 2020: Den lille havfrue

H.C.Andersens eventyr om Den lille havfrue fortolket af vores egen Britt Morville til klassisk fortælling i en moderne ramme med musik fra forskellige kunstnere og genrer.

En helt igennem Horsens Gymnasium & HF produktion i alt fra kulisser, kostymer, scenografi, dansekoreografi, sang, orkester, kor og plakat.

Den lille havfrue blev opført på Studentervænget.

Horsens Statsgymnasium Og Hf 1525
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1548
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1545