Spring til indhold

Horsens Gymnasium & HF er værter for DM i Science

Den 24.1 afholdes DM i Science på Horsens Gymnasium & HF. Gymnasiet er igen værter for den udfordrende naturvidenskabelige konkurrence. Der deltager i alt 9 hold i konkurrencen. Horsens Gymnasium & HF deltager med et hold. De andre hold kommer fra Vejle (både Rosborg og Rødkilde Gymnasium), Skanderborg, Viby HTX, Aarhus Gymnasium, Aarhus C.

DM i science er en konkurrence i kemi, fysik og biologi for elever på stx og htx. Eleverne skal være under 17 år. Elever konkurrerer i hold af 3 elever, hvor de skal hjælpe hinanden med at løse praktiske opgaver i laboratoriet i alle tre fag i løbet af 3 timer.

Konkurrencen i Horsens er en indledende kvalifikationsrunde. De bedst placerede hold går videre til 2. konkurrencedag i Sorø, hvor Danmarks bedste hold til DM i Science findes. Fra konkurrencen i Sorø går de 2 bedste hold videre til den europæiske konkurrence. Den afholdes i år i Letland.

I år deltager fra Horsens Gymnasium & HF: Jacob Yde Didriksen, 1l , Ida Agentoft Nielsen, 1x og Rune Abildgaard Ørnsholt Lumholt, 1t.

Læs mere på https://eoes.dk/