Spring til indhold
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1405

Samfundsfag på
Horsens Gymnasium & HF

Samfundet ind i skolen

Samfundsfag er med til at gøre din verden større. Du får indsigt og udsyn om alt det, der er væsentligt omkring os lige nu. Vi arbejder med at inddrage omverdenen og drage ud i vores omgivelser. Samfundsfag giver dig vigtig viden og forståelse, så du kan blive en engageret borger i vores samfund. For os handler om faglighed og om dannelse. 

Gennem samfundsfag får du nogle væsentlige kompetencer, som du kan bruge til dit videre studier: Du bliver god til at overskue store mængder stof, til at tænke i komplekse sammenhænge og til at bruge din faglighed til at være kritisk. Nysgerrighed en vigtig værdi på Horsens Gymnasium & HF. 

Drømmer du om at læse statskundskab, jura, journalist, lærer; drømmer du om et job i diplomatiet, i store virksomheder, for staten, i internationale organisationer eller lignende, så er samfundsfag en vej for dig at gå. 

Samfundsfag arbejder rigtigt godt sammen med mange af gymnasiets andre fag. Sammen med historie kan vi forstå baggrunden for Kinas opstigen i verdensordenen, med engelsk kan vi bedre forstå hvorfor Trump kommer til magten, og dansk giver billeder på de komplekse sociale sammenhænge. Med biologi kan vi arbejde med klimaspørgsmål og matematik giver os mulighed for at lave vigtige beregninger på den statistik, der omgiver os.

Alle i gymnasiet møder samfundsfag på C-niveau, men du kan derudover vælge det på A-niveau sammen med enten engelsk, matematik eller tysk, og du kan vælge det på B-niveau i en studieretning med engelsk og tysk – eller som et valgfag. Og så møder du samfundsfag når vi fx arrangerer valg-cafeer og lignende ved store begivenheder. 

Horsens Statsgymnasium Og Hf 1990

5. Samfundsfag A, Engelsk A

Drømmer du om at kombinere din interesse for kultur- og samfundsforhold med engelsk sprog og litteratur? Det får du mulighed for på denne studieretning, som giver dig indblik i samfundets indretning og mulighed for fordybelse i engelsk sprog og kultur. Du får indsigt i de forhold, der påvirker menneskers liv og udvikling – individuelt, nationalt og globalt.

6. Samfundsfag A,
Matematik A

Interesserer du dig for både samfundets indretning og matematik – og følger du gerne med i den aktuelle økonomiske og politiske udvikling? Med studieretningen her får du indblik i samfundets indretning og samtidig mulighed for at fortolke de samfundsfaglige data på et højere niveau.

7. Samfundsfag A, Tysk

Har du lyst til at blive dygtigere og fordybe dig i det tyske sprog? Er du nysgerrig på forskellige kulturer, og vil du gerne have en dybere indsigt i samfundsforhold – i både et nutidigt og et historisk perspektiv? Så er denne studieretning det rigtige valg for dig.

VI GØR DIN VERDEN STØRRE

På Horsens Gymnasium & HF bliver du udfordret fagligt og modnet personligt til at gå ud i verden og ind i samfundet. Hos os får du en solid faglig ballast, som ruster dig til at tage stilling til dine omgivelser og deltage aktivt i din omverden. Vi arbejder sammen om at skabe refleksion og eftertanke hos hinanden.

Læs mere i vores studieretningsbrochure.

Render Stx
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1769
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1280
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1380
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1668
bomærke_rgb_300819