Spring til indhold
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1645

Musik på
Horsens Gymnasium & HF

Musik - for os alle

Musik er med til at gøre din verden større. Hvis du vælger musik i gymnasiet, får du indsigt i meget forskellig musik fx 80’er pop, 70’er rock, bebop-jazz, Mozart-symfonier, Bach-fugaer, operaer, filmmusik og meget mere. I musiktimerne arbejder vi både meget praktisk og meget teoretisk, så du skal vælge musik, hvis du godt lide at synge, at spille og gerne vil lære noder og har lyst til at lære mere om musik, du ikke nødvendigvis kender i forvejen. Udover du møder en masse musik i musiktimerne, besøger vi også koncertsteder, hvor vi sammen hører musik spillet af professionelle musikere - fx på Kulisselageret i Horsens, i Musikhuset i Aarhus, en jazzklub i København eller i en flot, gammel koncertsal i Wien. 

Du kan også få masser af musik på Horsens Gymnasium & HF, selvom du ikke vælger musik som fag. Vi laver store musicals, hvor alle skolens elever kan melde sig, og vi har Lydstuen, hvor du kan optræde med dit band, stille op med din guitar og synge en sang eller opføre din nyeste komposition på computeren. Vi har frivillig morgensang, hvor både elever og lærere kan komme og synge morgensang sammen med en musiklærer i et frikvarter. Vi har Big Band, der øver hver uge, og som optræder ved festlige begivenheder som skolefest og forårskoncert. I forbindelse med skolens nye byggeri får vi desuden nye, lækre musiklokaler, hvor du også kan komme og øve efter skoletid. 

Kort sagt - på Horsens Gymnasium & HF er der musik for alle. 

13. Musik A, Engelsk A

Er du vild med musik? Kan du lide at spille og synge, og vil du samtidigt gerne fordybe dig i engelsk sprog og kultur? Med denne studieretning bliver du klogere på alt fra Mozart og rock til jazz, musikteori og symfoniorkestre, og du kommer til at arbejde sammen med andre elever, der ligesom dig interesserer sig for musik og engelsk. Du har begge fag i 3 år.

14. Musik A, Matematik A

Er du vild med musik? Kan du lide at spille og synge? Og at arbejde med mønstre, logisk tankegang, abstrakt symbolsprog, matematiske sætninger, og hvordan de bevises? Med denne studieretning bliver du klogere på alt fra Mozart og rock til jazz, musikteori og symfoniorkestre, og du kommer til at arbejde sammen med andre elever, der interesserer sig for musik og matematik. Du har begge fag i 3 år.

VI GØR DIN VERDEN STØRRE

På Horsens Gymnasium & HF bliver du udfordret fagligt og modnet personligt til at gå ud i verden og ind i samfundet. Hos os får du en solid faglig ballast, som ruster dig til at tage stilling til dine omgivelser og deltage aktivt i din omverden. Vi arbejder sammen om at skabe refleksion og eftertanke hos hinanden.

Læs mere i vores studieretningsbrochure.

Render Stx
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1635
Horsens Statsgymnasium Og Hf 1464
bomærke_rgb_300819