Spring til indhold

Talentklasser og forårsprojekter

Skolen tilbyder talentfulde elever ekstra undervisning, der er tilrettelagt efter netop deres evner og behov. Deltagelse kræver faglig interesse og et vist fagligt niveau.

Hvert skoleår udbydes to talentklasser. I talentklasserne er det centrale faglig viden og akademisk fordybelse, et højt abstraktionsniveau og studieforberedende perspektivering. Formålet er, at eleverne oplever faglig udfordring og et fagligt fokuseret fællesskab, og at de gør personlige erfaringer med at anvende deres intellektuelle evner.

Hvert skoleår udbydes to forårsprojekter. I forårsprojekterne er det centrale faglige og flerfaglige problemstillinger, som eleverne udfordres til at forholde sig til, fagligt, innovativt og/eller kreativt. Formålet er, at eleverne lærer at bringe deres evner i spil i faglige fællesskaber og oplever, at det er sjovt at lære og at anvende sin viden. Der er et produktkrav i hvert projekt. Deltagelse i talentprojekterne kræver faglig interesse og et vist fagligt niveau.

Goethe-Zertifikat

På Goethe-kurset henvender vi os til de elever, der vil dygtiggøre sig i tysk indenfor de fire kernekompetencer i sprogfaget: læse, lytte, høre og tale. Kurset er et supplement til den daglige undervisning og forløber over 16 blokke fra efterår til forår. Her arbejder vi bl.a. med ordforråd og sproglige strategier. Ved kursets afslutning har eleverne mulighed for at aflægge en prøve og kan derved opnå et certifikat i tysk, i udgangspunktet på niveau B1.

Cambridge English

Cambridge er et internationalt undervisningstilbud for elever med interesse og flair for det engelske sprog. På Horsens Gymnasium & HF tilbyder vi undervisning i Cambridge, som forbereder vores elever til den officielle Cambridge-eksamen. Eksamen udbydes af University of Cambridge i samarbejde med Studieskolen. Eksamensbeviset er internationalt anerkendt og kan åbne mange job- og uddannelsesmuligheder fremadrettet - både i Danmark og i udlandet.

Big Band

På Horsens Gymnasium & HF er det muligt at spille med i bigbandet, hvis man kan spille et blæseinstrument, violin, klaver, guitar, bas eller trommer. Niveauet er øvet, og det er vigtigt at kunne orientere sig nogenlunde i noder.

Bigbandet medvirker indimellem til forskellige arrangementer og er hvert andet år med til musicalen på skolen.

Nationale konkurrencer

Skolen deltager i mange forskellige konkurrencer. Nogle konkurrencer er for hele klasser, fx ”Forskerspirer”, andre er for enkelte elever, fx ”DM i Science”.

Der er konkurrencer i flere forskellige fag, fx er Georg Mohr-konkurrencen for elever, der er interesserede i matematik, og ”Unge ord” er for de elever, der er kreativt interesserede i litteratur.

Foredrag i naturvidenskab (AU)