Spring til indhold

Kørekort til fremtiden

Vores uddannelser åbner mange muligheder

Med en studentereksamen fra STX eller en HF får du adgang til rigtigt mange videregående uddannelser. Vores uddannelser udfordrer dig fagligt og modner dig personligt til at gå ud i verden – og ind i samfundet. Du får en solid faglig ballast, som ruster dig til at tage stilling til dine omgivelser og deltage aktivt i din omverden.

Vi arbejder sammen om at skabe refleksion og eftertanke hos hinanden. For vi ønsker at uddanne ansvarsfulde, velreflekterede og kritisk tænkende unge mennesker. Vores ambition er, at du kommer til at kunne se sammenhænge mellem forskellige vidensområder, og at du kan anvende din viden i større sammenhænge

Dine år på Horsens Gymnasium & HF vil gøre dig klogere på verden – og klogere på dig selv og den retning, du med dine interesser og styrker styrer hen mod. Vi hjælper dig med at finde fokus, og sammen finder vi den rette vej for dig.

Lige her kan du blive klogere på vores STX studieretninger og HF fagpakker.

Horsens Statsgymnasium Og Hf 1425

mange muligheder for science

Vi tager gerne imod besøg, og har du ikke mulighed for at deltage i et af vores åbent hus-arrangementer, er du velkommen til at kontakte en af vores studievejledere for at aftale et besøg

Horsens Statsgymnasium Og Hf 1710
Horsens Statsgymnasium Og Hf 2025

vores udannelser er
almendannende og forbereder dig
til videregående uddannelser

Åbent hus

Velkommen på Horsens Gymnasium & HF

Vi holder et virtuelt åbent hus, hvor du vil kunne høre om vores skole og vores hverdag.

Du vil få mere viden om vores to uddannelser STX og HF, få en virtuel rundvisning og endelig møde lærere og elever, der vil fortælle om fagene og hverdagen på Horsens Gymnasium & HF.

Der vil også være mulighed for at få råd og vejledning ved skolens studievejledere i det virtuelle rum. Er der behov for en til en vejledning kan der efterfølgende bookes tider hos studievejlederne.

Har I spørgsmål, står vi altid til rådighed for svar og vejledning, så tøv ikke med at kontakte os.

Det nærmere indhold samt links kan du læse i kolonnen til højre.

Håber vi ses

Horsens Gymnasium & HF inviterer til virtuelt Åbent Hus

Lørdag den 6.2 kl. 10 - 11.15

Programmet for lørdag den 6.februar

I løbet af vores Åbent hus skal du rundt i flere virtuelle rum– sørg for at have denne side åben, så du let kan finde adgangen til de rum, du senere vil besøge.

Velkommen til Åbent Hus - klik her for at komme ind i det virtuelle rum

10.00-10.15: Velkomst v. Flemming Steen Jensen, Christel Wernblad (3.A) og Johan Gørtz Hørstrup (3.c)

10.20 - 10.40. Runde 1: Information om studieretninger og HF-uddannelsen med mulighed for at stille spørgsmål. Du kan også vælge at tale med vores studievejledere. Klik på det, du gerne vil høre om: 

10.45 - 11.05: Runde 2. Det er samme muligheder og links, som i runde 1.

11.10 - 11.20: Fælles afslutning klik her. Få en virtuel rundvisning på Studentervænget v. uddannelsesleder Casper Rask samt et musikalsk indslag fra af Cathrine, Vitor og Oskar fra 3m.

I de to runder kan du gå ind i rummet til studievejlederne – her kan du skrive eller tale i et åbent forum med vores studievejledere. Her kan du få svar på spørgsmål om optagelse, studieretninger og vores uddannelser.
Har du behov for en personlig samtale med vores studievejledere, så kan du booke en tid her: https://horsensgym.onlinebooq.dk

Teknisk hjælp til Teams her.

Design C

I faget Design og arkitektur kommer du til praktisk og teoretisk at arbejde med designprocessen.

Målet er at eleven skal kunne bruge og reflektere over designprocessen samt forholde sig til og analysere professionelt design. Dette gøres gennem teoretisk arbejde og meget praktisk arbejde. Vi benytter os af forskellige metoder indenfor design, som bruges på designskolerne og af professionelle designere. Denne proces fører frem til at eleverne laver prototyper af designs indenfor de 3 forskellige overordnede områder:

 Kommunikationsdesign (hvor vi fx arbejder med fx plakater, pladecovers eller typografi) 
Produktdesign (fx belysning, møbler eller redskaber) 
Arkitektur (fx museumsarkitektur, stedsspecifik arkitektur eller byplanlægning)

Under disse emner arbejdes med forskellige begreber som fx form, funktion, materiale, miljø og æstetik. 

Eksamen består af elevens selvstændige præsentation af selvvalgte designs fra årets emner. Både egne og professionelle. Til præsentation forventes eleven at kunne reflektere over processen bag sine egne designs, samt præsentere analyser af de professionelle designs. 

Horsens Statsgymnasium Og Hf 7021