Spring til indhold

Matematik - programmer

Klik for at udvide fanebladene herunder

Geogebra

Eksterne links

Vejledningerne af lærerne på horsens Gymnasium & HF

  • Ekstremumspunkter og monotoniforhold
  • Indekstal: Beregning og tegning af graf
  • Logaritmefunktioner, hvordan man indtaster dem
  • Omvendt funktion
  • Regression: Lineær sammenhæng, eksponentiel udvikling og potensudvikling

FAQ

Her er en oversigt over nogle af de problemer, vi jævnligt er stødt på i undervisningen, og hvordan de løses – hvis de er værd at løse.

GEOGEBRA VIL IKKE STARTE (Windows 7):

Problem: Jeg klikker på Geogebra-ikonet, computeren kører et øjeblik, startbilledet med Geogebra-logoet kommer frem i et meget kort glimt, og så sker der ikke mere.

Løsning:

Afinstaller Geogebra (Start (det runde ikon nederst til venstre på skærmen) -> Kontrolpanel -> Programmer og funktioner -> markér Geogebra -> klik på “Fjern” og følg vejledningen).

Sæt computeren til at vise skjulte filer og mapper (Start -> Klik på dit brugernavn øverst til højre i startmenuen, der kommer frem -> i stifinderen, som åbner: Klik “Organiser” øverst til venstre -> Mappe- og søgeindstillinger -> Vis -> markér ringen ved “Vis skjulte filer, mapper og drev” -> Anvend -> OK)

Fjern den/de mappe(r), der hedder Geogebra i mappen Roaming: stadigvæk i stifinderen i menuen, som kom frem, da du klikkede på dit brugernavn i startmenuen -> AppData -> Roaming -> slet den/de mapper, der hedder noget med Geogebra.

Geninstallér Geogebra. Downloadsiden til programmet kan findes her, og hvis ikke linket virker, kan siden let findes ved en Google-søgning.

GEOGEBRA VIL IKKE STARTE FRA WORDMAT:

Problem: Jeg er inde i WordMat og forsøger forgæves at åbne Geogebra fra menuen “Vis graf”.

Svar: Denne funktion i WordMat fungerer ikke ret godt. Åbn i stedet Geogebra fra startmenuen, på samme måde som du åbner andre programmer.

GEOGEBRA VIL IKKE ÅBNE EN GEOGEBRA-FIL:
Problem: Jeg har en Geogebra-fil (filnavnet slutter på .ggb). Jeg dobbeltklikker på den, men computeren kan ikke finde ud af, hvilket program der skal bruges til at åbne den med.

Svar: Start i stedet Geogebra, vælg “Fil” -> “Åbn” og åbn Geogebra-filen herfra i stedet.

Wordmat

Wordmat kan hentes her til både Mac og Windows.

N-spire

Ekstern link udarbejdet af matematiklærere på Midtfyns Gymnasium

Blandede IT-vejledninger

Nspire, Geogebra, Excel, WordMat m.fl. – vejledninger udarbejdet af matematiklærere på Midtfyns Gymnasium

Andre matematikvejledninger, som ikke fokuserer på IT-brug

Beviser og eksempler på brug af formler – udarbejdet af matematiklærere på Kolding Gymnasium
FriViden – videoer med gode tavlegennemgange af talrige beviser og eksempler. Videoerne findes ved at gå op til “Matematik” øverst på startsiden og herfra vælge den aktuelle underkategori.

Maple

Maple hentes inde i Microsoft Teams, i jeres team: HGYM_Alle-elever Horsens Gymnasium & HF, kanalen Generel. Ligger her under filer i mappen Maple, Klik på de tre prikker og vælg download. her (windows-brugere skal hente exe-filen og mac-brugere dmg-filen).

Husk efterfølgende at tjekke om der findes opdateringer. Licenskoden udleveres af din matematiklærer.

Alternativt kan du få hjælp af skolens it-tekniker.

Find programmer og vejledninger til fagene fysik og kemi herunder:

LoggerPro

Logger Pro hentes inde i Microsoft Teams, i jeres team: HGYM_Alle-elever Horsens Gymnasium & HF, kanalen Generel. Ligger her under filer i mappen Logger Pro, Klik på de tre prikker og vælg download. her (windows-brugere skal hente exe-filen og mac-brugere dmg-filen).

Husk efterfølgende at tjekke om der findes opdateringer.

Chemsketch og Marvinsketch

Filerne hentes inde i Microsoft Teams, i jeres team: HGYM_Alle-elever Horsens Gymnasium & HF, kanalen Generel. Ligger her under filer i mappen svarende til programmet. Klik på de tre prikker og vælg download. (windows-brugere skal hente exe-filen og mac-brugere dmg-filen).

Husk efterfølgende at tjekke om der findes opdateringer.

  • Chemsketch kan hentes her
  • Marvinsketch kan hentes her
bomærke_rgb_300819